Медики назвали продукти, вживання яких робить негативний вплив на суглоби. Адже правильно підібраний раціон допоможе людям як захистити себе від проблем з суглобами, так і, навпаки, збільшити їх силу.
Так, наприклад, сир, червоне м’ясо і вершкове масло містять в собі насичені жири, здатні посилювати в організмі запальні процеси, оскільки провокують підвищене вироблення відповідних ферментів. Аналогічні проблеми викликають і жирні кислоти омега-6, які містяться в тваринних жирах і маслах. Серед них можна назвати популярну соняшникову олію, а також кукурудзяну і кунжутну. Ці кислоти також запускають цілу мережу реакцій, які в підсумку призводять до посилення запалення.
Людям, які відчувають проблеми з суглобами, слід скоротити і вживання трансжирів, які містяться в основному в кондитерській продукції і різних напівфабрикатах. Дуже багато їх в популярних фастфудах, які і без цього можна назвати бичем нашого часу.
Крім того, варто обмежити вживання страв, які містять в собі білу муку, адже вона здатна викликати різкий приріст глюкози. Фактично такими ж властивостями володіє і цукор, що означає збільшення запальних процесів.
І, нарешті, в якості шкідливого для суглобів продукту, медики відзначили сіль. Пов’язано це з тим, що її надлишок призводить до набряків і, як наслідок, запалення. Тому в раціоні повинні переважати страви з низьким її вмістом або ж без неї зовсім.
Дотримання цих рекомендацій дозволить людям, страждаючим захворюваннями суглобів, істотно поліпшити своє життя, тим більше що ефективного способу лікування досі не існує.