Правильно приготовлене м'ясо позитивно впливає на серцево-судинну систему.
Іспанські науковці опублікували дослідження, в якому виявили, що шинка зменшує ризик виникнення серцево-судинних та хронічних хвороб, а також знижує рівень оксидативного стресу. Але користь від цієї страви буде лише при правильному приготуванні, пише МЕТА.
Вчені у своєму дослідженні зазначають, що корисною для людського організму є варена шинка, з нежирного м'яса та без солі. Для приготування такої страви найкраще підходить курятина та філе індички.
Науковці аналізували дані 65-ти добровольців віком від 30 до 50 років під час 8-тижневого експерименту та виявили, що часте вживання вареної нежирної шинки покращує здоров'я серцево-судинної системи та знижує ризик розвитку запальних процесів в організмі.