Щоденне вживання грибів на 45% може захистити організм людини від різних видів раку. Як повідомляється на сайті Інституту раку штату Пенсільванія, до такого висновку прийшли фахівці, проаналізувавши дані більш ніж 19 500 хворих.
Деталі: Вчені вивчили взаємозв’язок між споживанням грибів і ризиком раку.
Дослідження показали, що люди, які щодня їли гриби, мали менший ризик розвитку онкології в порівнянні з тими, хто не їв.
Коментар: “Загалом вчені проаналізували майже 20 тисяч випадків онкологічних захворювань. Вони виявили, що споживання хоча б 18 грамів грибів на день знижувало ризики розвитку раку на 45%“, – йдеться на Penn State.
За словами аспіранта епідеміології Джибріла М. Ба, гриби є основним харчовим джерелом ерготіонеїну, який є унікальним і потужним антиоксидантом і захисником клітин.
Коментар: “Поповнення запасів антиоксидантів в організмі може допомогти захистити від окисного стресу і знизити ризик раку“, – сказав Джибріл.
Також вчені звертають увагу на те, що гриби багаті вітамінами і поживними речовинами.
Коли були вивчені конкретні види раку, дослідники відзначили сильний зв’язок з раком грудей, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали значно нижчий ризик підчепити онкологію.
Однак, це могло бути пов’язано з тим, що більшість досліджень не включали інші форми раку. У майбутньому це дослідження може бути корисним для подальшого вивчення захисних ефектів, які мають гриби, і для створення більш здорових дієт, які запобігають раку.
Автори дослідження впевнені, що в цілому, результати представляють важливі докази захисної дії грибів проти раку.