U-News » press release » Просте рішення складних проблем, масло Osmo
Всі новини

Просте рішення складних проблем, масло Osmo

Поговоримо сьогодні про ряд найрозповсюдженіших питань, що стосуються покриття деревини:

- чим вкрити деревину на вулиці?

- чим захистити деревину від вологи?

- як захистити деревину від гниття?

- чим вкрити деревину перед фарбуванням?

- чим захистити деревину після обпалювання?

         На всі ці питання маємо одну просту відповідь: масло віск для дерева OSMO. Чому стільки питань і лише одна відповідь? Тому що справа у якості самого продукту: роками напрацьована рецептура "OSMO", стала золотим стандартом, адже відповідає всім найвищим показникам екологічності, натуральності та природності. Товар виготовляється лише одним виробником, на одному заводі у Німеччині. Рослинні природні складники є найкращими з боку поєднання людини і деревини. Варто зазначити, що левову частку у складі фарб "OSMO" складають натуральні рослинні олій: соняшникова, соєва, лляна та осотова. Кольору покриттям "OSMO" надають барвники та пігменти, дозволені для використання у харчовій промисловості. А оскільки "OSMO" часто використовують для покриття дитячих дерев'яних іграшок та меблів, тому виробник відмовився від будь-яких алергенних складників, таких як олія з апельсинових кісточок або "еко"-розчинники. Висновок один:

"OSMO" + Деревина = Гармонія!

       Чим захистити деревину на вулиці?

       Це актуальне питання для власників приватних будинків, особливо з початком весняного періоду. Рано чи пізно Вам доведеться зустрітися з головними ворогами деревини, якими є: вода, вогонь, сонячні промені, живі організми, що поїдають деревину, пліснява та різноманітні грибки. Будь-які дерев'яні конструкції, що перебувають на відкритому повітрі (дерев'яні будинки, частини оздоблення фасадів, забори, перголи, лавки, накриття, садові меблі, будки для домашніх улюбленців, тераси і т.д.), потребують захисту від агресивного впливу з боку вище перерахованих факторів, які по окремості та всі разом негативно впливають на зовнішній вигляд деревини, її структуру та міцність зокрема.

       Ми любимо деревину, за її неповторну природну "живу" структуру. Так само, як і шкіра людини, вона має пори, які поглинають та випаровують вологу, деревина "дихає", реагує на підвищення та зниження температури, вицвітає під сонячними променями. Одразу після спилу з кореня, деревина починає втрачати вологу. Процес сушки супроводжується деформацією та розтріскуванням деревини. Враховуючи всі ці фактори, виробники OSMO розробити таке покриття, яке ідеальним чином відповідає природнім властивостям деревини, доповнюючи та захищаючи. Як ми говорили раніше, покриття OSMO виготовляється на основі природних рослинних олій та восків, які глибоко проникають в пори деревини, захищаючи з середини. Віск на поверхні утворює еластичне покриття, яке дозволяє деревині "дихати", не перешкоджає вільному проникненню повітря, при тому надійно захищаючи зовні. Таким чином деревина залишається красивою та еластичною протягом тривалого часу.

               А як щодо традиційних лаків та фарб для деревини? Мусимо спростувати думку про надійність та довготривалість традиційних засобів для покриття деревини. Бувалі майстри знають, що лакове покриття з часом потріскається, відлущиться та поступово розшарується. Адже вода, яка входить до їх складу піднімає ворс деревини, роблячи її шорохуватою. Спочатку деревина, вкрита лаком, має симпатичний вигляд, але чи на довго? Всі природні процеси незворотньо діють на вироби з дерева, а лаки не здатні надати тривалого захисту. Лише масло-віск збалансовано "працює" з деревиною, зберігаючи всі її властивості та природні якості, не розтріскується та не відлущується. Щодо практичного підходу до питання, варто обов"язково зазначити, що олійні фарби OSMO не потребують попереднього грунтування поверхні, достатньо нанести в один, або два шари. Продукти OSMO-колор містять високу кількість кольорових пігментів, які нададуть Вашому виробу необхідного відтінку та кольору. Однієї банки OSMO достатньо, щоб покрити вдвічі більшу площу, ніж при роботі з традиційними лаками/фарбами. Менеджери компанії "OSMO Ukraine" нададуть вичерпну консультацію щодо необхідної кількості продукту на Вашу площу, а також розкажуть про послідовність нанесення шарів покриття. Дотримуючись простих правил, Ви отримаєте надійний захист деревини, що служитиме роками.

         Які ще загрози є для деревини? Що відбувається з деревиною при підвищеній вологості повітря, або при безпосередньому контакті з водою? Вірно, деревина починає активно її всотувати та розбухати. От ми і переходимо до наступного найпоширенішого питання:

-         Чим захистити деревину від вологи та гниття?

               Оскільки деревина є природнім матеріалом, нічим невкрита деревина абсолютно беззахисна перед руйнівною дією води, вона активно реагує на контакт із атмосферними опадами, при підвищеній вологості понад 15%

.            Деревина починає втрачати форму, а у місцях скупчення вологості рано чи пізно Ви побачите появу грибка та плісняви. Які поступово, але невпинно захоплюють все більшу площу. При цьому порушуючи міцність та зовнішній вигляд деревини: з"являються наліт та плями білого, чорного, синього та сіруватого кольорів. Все це не лише візуально псує вигляд конструкції, постійно збільшуючись в розмірах, захоплюючи нові площі, а й негативно впливає на її стан (на міцність та щільність дерев"яної кладки). А що вже говорити, про небезпечний вплив плісняви на здоров"я людини?! Не варто недооцінювати грибкову гниль та плісняву, які провокують появу алергічних реакцій та інших небезпечних для здоров"я захворювань дихальних шляхів.

               Вплив вологи здатний привести до поступового руйнування щільності деревини та втрати міцності всієї конструкції. Якщо не захистити дерев"яний паркан, то з часом Ви ризикуєте отримати не лише непривабливий зовнішній вигляд, а й аварійно-небезпечні ділянки, які можуть впасти від поривів вітру, або зламатися від незначного навантаження.

               Тому рекомендуємо Вам звернути увагу на олійні фарби OSMO для зовнішніх робіт, які здатні надійно захистити деревину від негативного впливу надмірної вологи. Як зазначалось раніше, масло-віск заповнює мікротріщини, які утворюються між волокнами деревини, при тому залишає пори деревини відкритими, знижуючи ризик розбухання. Саме в мікротріщинах зазвичай накопичується надлишкова волога, яка знижує якість самого дерева. А рослинні олії у складі OSMO підвищують еластичність волокон деревини, надаючи пластичності верхньому шару. А це і є захист від мікротріщин.

             Надає поверхні водовідштовхуючі властивості, захищає від УФ-променів. Продукти OSMO забезпечують профілактичний захист проти росту грибків, плісняви та гнилі. Німецькі виробники з компанії OSMO мають багаторічний досвід (понад 50 років) роботи з деревиною, тому вся продукція пройшла випробування в екстремальних умовах. При цьому всі продукти OSMO повністю відповідають міжнародним екологічним та санітарним стандартам якості, наприклад, європейському стандарту якості (EN 71). Висохла поверхня повністю безпечна для людей, тварин і рослин. Не розтріскується, не розшаровується. Легко наноситься, не засихає в процесі роботи.

       Отже, зрозуміло, що будь-які дерев'яні вироби (паркани, альтанки, перголи, лавки, садові меблі, хатинки для тварин, тераси, фасади і т.д.), які знаходяться на відкритому повітрі потребують ОБОВ'ЯЗКОВОГО захисту. Досвідчений менеджер допоможе обрати підходящий товар саме Вам, розповість про правильну послідовність дій, щодо попереднього очищення деревини, яким чином знищити синю плісняву, в разі її появи. А також проконсультує про правильні умови, за яких має бути   оброблена деревина для тривалого захисного ефекту (це стосується вологості самої деревини та навколишнього середовища). Правила прості, дотримуючись їх Ви забезпечите надійний захист Ваших виробів.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
29 442
На які захворювання вказує постійне покашлювання
21 673
Співачка Марія Яремчук стала щасливою мамою: донька легендарного Назарія Яремчука народила сина
20 417
Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину
14 406
У російської телеведучої через ботокс потекло око
13 489
Онкологи назвали новий незвичайний симптом раку легенів
13 340
Названо п’ять ознак раку легенів, які легко проігнорувати
12 231
Батько зробив гігантське тату на лобі після того, як програв суперечку своєму синові
10 899
Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи
9 945
В Україні продають "маски жінки для ухилянтів": користувачі мережі не втрималися від жартів
9 169
Розстріляли рослини: у Кремлі після інавгурації Путіна відкрили вогонь по деревах (відео)
6 916
Названо шість небезпечних ознак атеросклерозу: як уникнути інсульту та інфаркту
6 716
«Це крінж», - Цибульська розкритикувала вчинок Тіни Кароль
6 460
Українці можуть перевезти автомобіль поїздом – що пропонує УЗ
0
Змінилася до невпізнання: який вигляд зараз має переможниця Євробачення 2014 Кончіта Вурст
0
Ці продукти знижують рівень шкідливого холестерину: що додати до свого кошика 
0
Росіяни прицільно ударили по автомобілю з пораненими мешканцями Харківщини: відео
0
Медики розповіли про дев’ять небезпечних наслідків вживання алкоголю для здоров’я людини
0
Подруги вирішили проїхати понад 800 кілометрів на іграшкових машинках
0
Друга половина травня подарує казковий успіх чотирьом знакам зодіаку: їм будуть заздрити всі
0
Лушпиння цибулі та соснові гілки продовжать плодоношення огірків до заморозків
0
Топлес і з величезною сумкою: Кара Делевінь знялася в новій рекламі Stella McCartney
0
Шаманська заявила, що її квартиру у Києві вкрали корупціонери та шахраї
0
Як оформити переобладнання транспортного засобу: інструкція
0
«Сірі» електромобілі та «російські» BMW: яких змін зазнав авторинок України у 2023 році
0
Штраф 340 гривень: де заборонили зупиняти автомобілі в Україні
0
Психолог розповів, до чого призводить відсутність інтимної близькості у жінок

Психолог Джеймс Коан, який представляє університет ...

Чотири продукти, які жінкам варто включити в свій раціон

Дієтичні потреби чоловіків і жінок різняться, оскільки у ...

Ці рослини не можна приносити у дім, щоб не притягнути нещастя

Вважається, що прикрасити квартиру або здивувати винуватця ...