U-News » Здоров'я » Лікарі назвали продукти, підігрівати які шкідливо для здоров’я
Всі новини

Лікарі назвали продукти, підігрівати які шкідливо для здоров’я

Лікарі стверджують – одного разу приготовлена і повторно розігріта їжа втрачає багато своїх корисних якостей, а іноді і зовсім перетворюється на шкідливу їжу.

В процесі термічної обробки продуктів втрачається частина вітамінів і цінних макроелементів, а після кожного розігрівання їх стає все менше і менше. Але найгірше те, що при цьому в стравах можуть утворюватися шкідливі для організму речовини, які здатні завдати шкоди не тільки органам травлення. Тому лікарі не рекомендують заново піддавати їжу термічній обробці, особливо приготовану з деяких продуктів.

До таких продуктів відносяться:

1. Буряк. Цей коренеплід повністю втрачає свої вітаміни при подальшому нагріванні. Але чи варто взагалі це робити? Адже буряк може принести задоволення своїм смаком і в холодному вигляді, збагативши наш раціон корисними для здоров’я речовинами, а не тільки клітковиною.

2. М’ясо. Даний продукт при додатковій термічній обробці втрачає значну кількість своїх смакових якостей. Але головне те, що при цьому відбувається розщеплення легко засвоюваних білків. Так як м’ясо належить до довго і важко перетравлюваних продуктів, то з втратою цінних білків воно перетворюється в небезпечну для органів травлення їжу. Якщо збираєтеся гріти м’ясне блюдо знову і знову, то не дивуйтеся, коли у вас з’являться ознаки порушення обміну речовин, метеоризм, відчуття тяжкості в шлунку або інші розлади травлення.

3. Гриби. Як і м’ясо, гриби містять у своєму складі білки. А значить, повторна термічна обробка перетворює їх у шкідливий для здоров’я людини продукт. Але цього можна уникнути, якщо їсти раніше приготовлені гриби в холодному вигляді. Тим більше, що в смаковому відношенні при цьому ви анітрохи не втратите

4. Курячі яйця і страви з них. Не варто підігрівати вже зварене яйце або приготовлений раніше омлет. Інакше корисні мікроелементи, що містяться в них залишаться в мізерній кількості, зате в блюді з’являться дуже шкідливі для здоров’я токсини і канцерогенні речовини. В результаті замість користі така їжа здатна завдати шкоди вашому обміну речовин і навіть може стати причиною харчового отруєння.

5. Картопля. Страви з цього овочу стають шкідливими при неодноразовому підігріві. Причина такого явища в крохмалі, яким багата картопля. Крохмаль вважається корисним для здоров’я, так як сприяє усуненню надмірних холестеринових клітин в крові. Але, при підігріві страв з картоплі, крохмаль розпадається під впливом високих температур. Без крохмалю, картопляна страва стає, як мінімум, марною для людського організму.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Не "Пасха" і не "куліч": як правильно говорити українською
41 718
Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз
35 545
Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка
21 535
Іван Попович пояснив, чому Микола Гнатюк став монахом
18 253
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
17 237
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
17 065
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
16 559
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
16 246
Злодій під час пограбування випав із вентиляційної шахти та "загубив" труси зі штанами – фото
14 658
“Ляп на сцені”: відома українська ведуча впала зі стільця під час виступу
11 686
Син-ухилянт Софії Ротару після невдалої втечі за кордон мешкає з нею під Києвом - фото зіркового маєтку
11 047
Медики назвали найпотужніший природний антибіотик
9 959
День народження раз на 4 роки: брат із сестрою з'явились на світ у різні високосні роки
9 155
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
США ухвалили оборонний бюджет, націлений на протидію агресорам - деталі
0
Як побороти колорадського жука за допомогою чистотілу: дієві методи
0
Лікарі розповіли, чим небезпечний дефіцит білка
0
Онкологи з США назвали сім сигналів-провісників пухлини головного мозку
0
Як почистити килим: сухий спосіб чищення, про який багато хто не знає
0
Триколісне і без салону: яким було перше у світі авто
0
Як захистити автомобіль від наслідків весни: водіям розповіли про головні загрози
0
5 речей, які водієві потрібно робити з автомобілем кожні 1500-5000 кілометрів
0
Має знати кожен автовласник: як точно дізнатися залишок палива в машині
0
Стало відомо, який рівень цукру небезпечний для серця
0
"5 днів не чинила насилля": Раміна розказала про загострення булімії та як планує лікуватися
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...