Серцевий напад — одне з найпоширеніших серцево-судинних захворювань. Однак додавання всього одного продукту харчування в свій раціон допомагає знизити його вірогідність на третину.
Полуниця і чорниця багаті корисними рослинними компонентами, відомими як антоціани, які надають ягодам яскраві червоні, сині і пурпурні відтінки. Кілька досліджень, в тому числі присвячене здоров’ю медсестер у Великобританії, показали що ці сполуки покращують здоров’я.
Вчені виявили, що жінки, які їли більше трьох порцій чорниці або полуниці в тиждень, мали на 34% менший ризик серцевого нападу в порівнянні з тими, хто споживав ягоди в меншій кількості.
Антоціан, мабуть, робить кровоносні судини еластичнішими і перешкоджає підвищенню артеріального тиску, що є одним з факторів ризику серцевого нападу.
Ягоди, особливо чорниця, багаті флавоноїдами. Дослідники з Королівського університету Белфаста в Північній Ірландії, недавно провели дослідження, яке показало, що люди, які споживали продукти, багаті флавоноїдами, як правило, мали нижчий кров’яний тиск.