Гіпертонія – це захворювання, яке розвивається не тільки у літніх.
Через стрес, шкідливих звичок, неправильного харчування та інших факторів вона з’являється і у молодих людей.
Лікар-кардіолог Сергій Іванов розповів, які продукти слід прибрати з раціону, щоб знизити ризики гіпертонії.
Фахівець зазначив, що в першу чергу потрібно вживати менше солі і напівфабрикатів.
Крім цього, рекомендується їсти менше продуктів з жирами тваринного походження.
З раціону краще виключити сосиски з високим вмістом жиру, ковбаси і пельмені.
Крім того, продовжив Іванов, краще відмовитися і від надмірного вживання “швидких” вуглеводів – вони збільшують ризики розвитку діабету другого типу.
Замість цього корисно вживати повноцінний білок – м’ясо, рибу, овочі, зазначив фахівець.
Також важливо дотримуватися раціонального харчування.
Це потрібно для того, щоб не було надлишкової маси тіла – вона може привести до гіпертонії.