Запалення – це природна реакція імунної системи на подразники. Воно може бути гострим або хронічним.
Друга форма запалення є більш небезпечною, адже саме вона приносить чимало шкоди організму. Про усі небезпеки та способи боротьби читайте далі у нашому матеріалі.
Чому хронічне запалення небезпечне
Хронічне запалення може бути дуже тривалим. Воно часто турбує протягом багатьох років та нещадно впливає на організм. Гостре запалення зазвичай точково уражає певні частини тіла, а хронічне – негативно впливає на весь організм. Цей процес повільний та не має чітких симптомів.
Зазвичай найбільш поширеними ознаками хронічного запалення є:
- постійна втома;
- апатія;
- надмірна вага;
- зміна емоційного фону;
- зниження життєвого тонусу;
- погіршенні якості шкіри.
Після цього симптоми починають проявлятись у певних органах. Найшвидше з'являються шкірні запальні захворювання (дерматит, псоріаз), слизові (гастрит, коліт) та захворювання суглобів (артрит).
Як боротись із запаленням
На щастя, цей процес можна зупинити завдяки деяким продуктам, які варто включити у раціон. До таких "рятівників" від запалення відносять:
- куркуму;
- буряк;
- дику рибу;
- малину;
- грейпфрут;
- листову зелень;
- зелений чай, матчу, туласі;
- ферментовані овочі;
- часник;
- гриби шиїтаке.
Проте лише цих продуктів буде замало, варто комплексно підійти до лікування та змінити раціону, виключивши шкідливу їжу.