На перший погляд вечеря у вигляді овочевого салату здається невинною ідеєю. Улюблена страва всіх тих, що худнуть, міцно закріпилася у свідомості як «легка».
Тим більше що овочі - це вітаміни і корисні мікроелементи. У них мало калорій і багато клітковини — здавалося б, корисніше вечері не знайти. Однак лікарі та дієтологи не згодні.
Сирі овочі не рекомендується вживати в якості останнього прийому їжі, якщо ви дбаєте про здоров’я, особливо про здоров’я шлунку.
Лікарі не рекомендують вживати овочі в сирому вигляді, так як це може стимулювати підвищену секрецію травної системи, викликати здуття з утворенням кислот і спиртів, тим самим провокувати запалення слизової оболонки кишечнику. Прийом термічно оброблених овочів за 3-4 години до сну або, можливо, перед сном вгамує вечірній голод і не стане причиною тяжкості в шлунку.
Найкращий спосіб термічної обробки — приготування на пару. Так овочі збережуть корисні речовини, не втратять смакових якостей і не заберуть багато часу на підготовку. Налягайте на броколі, зелену квасолю, спаржу, цвітну капусту і батат.