Тромб являє собою згусток крові, який формується в просвіті судини.
Причиною його появи можуть стати не тільки підвищене згортання крові, але також її застій в кінцівках, високий рівень холестерину, надмірна вага і куріння.
Лікар-імунолог Андрій Продеус розповів, які продукти можуть збільшувати ризик утворення тромбів.
Він пояснив, що таким пацієнтам необхідно уникати вживання в їжу продуктів з підвищеним вмістом вітаміну К. За словами Продеуса, ці продукти покращують згортання крові.
Він зазначив, що в більшій небезпеці знаходяться люди з хворобами серцево-судинної системи, які ведуть сидячий спосіб життя і літні.
“Три продукти [з найбільшим вмістом вітаміну К] – це петрушка, шпинат і базилік. Причому петрушка абсолютний чемпіон: в 100 грамах петрушки міститься 20 добових доз вітаміну K, а в базиліці і шпинаті, в свою чергу, це сім добових доз і шість добових доз”, – підкреслив лікар.