Підвищений цукор у крові впливає на загальне самопочуття і якщо не вживати жодних заходів, то можна спровокувати серйозні ускладнення.
Людям з діабетом і у яких схильність до захворювання рекомендують переглянути свій раціон та додати до нього простий продукт.
Діабет 2 типу є хронічним захворюванням, яке розвивається внаслідок порушення взаємодії інсуліну з клітинами тканин.
Стан може призвести до серйозних ускладнень, якщо рівень цукру в крові буде високим. На сьогоднішній день ліків від діабету не існує, проте головну роль у боротьбі із захворюванням відіграє дієта
Вчені вже довели, що певні продукти можуть знижувати рівень глюкози в організмі, який зазвичай підвищується після їжі.
Наприклад, у новому дослідженні, опублікованому в International Journal of Environmental Research and Public Health, вчені виявили, що значно знизити рівень цукру в крові може мигдаль.
В експерименті взяли участь 100 жителів Нової Зеландії, які мали з'їдати не менше 42,5 г сирого мигдалю або солодкого печива.
На частку обох закусок припадало 10% загального споживання калорій.
У день тестування учасники їли стандартний сніданок, а за дві години – горіхи чи печиво.
Показники рівня глюкози в крові вимірювалися перед їжею, а потім через 15 або 30 хвилин після їди.
У результаті було встановлено, що рівень цукру в крові був значно нижчим, коли добровольці з'їдали мигдаль.