Фахівці з Університету Кардіффа розповіли за допомогою якого продукту можна знизити рівень поганого холестерину.
В ході масштабного експерименту вченим вдалося встановити, що щоденне вживання лише 1 ложки гірчиці за короткий час знижує рівень холестерину на 10%.
Як пояснили фахівці, високий рівень поганого холестерину рано чи пізно призводить до розвитку серцево-судинних захворювань. Уникнути цієї проблеми можна за допомогою спеціального раціону харчування та фізичної активності.
У результаті дослідження вчені з’ясували, що рівень холестерину знижується за рахунок гірчиці.
Щодня достатньо вживати 10 г цього продукту. Для участі у цьому експерименті вчені запросили добровольців, яких поділили на дві групи.
Учасники контрольної групи включили до свого раціону гірчицю і вживали її протягом трьох місяців.
Після закінчення випробування фахівці виміряли рівень поганого холестерину в учасників обох груп та з’ясували, що 86% добровольців із контрольної групи покращили своє самопочуття та знизили холестерин на 10%.
Крім того, вчені довели, що щоденне вживання маленької ложки гірчиці покращує роботу серця та судин.