Про користь щоденного вживання родзинок розповіла лікар-дієтолог Анна Мелехіна. За її словами, достатньо з’їдати всього 25 грамів цього продукту на добу для зниження рівня поганого холестерину і ризику ішемічної хвороби серця.
Ізюм містить флавоноїди, які надають антиоксидантну дію, розповіла дієтологиня. Він сприяє розслабленню кровоносних судин, зниження рівня поганого холестерину і ризику ішемічної хвороби серця.
При цьому червоні сорти винограду містять більше антиоксидантів, ніж білі, зазначила Мелехіна.
“Додавайте родзинки в кашу, оладки, салати. Отримуйте з ним харчові волокна, вітаміни і солодкий смак”, – порадила лікарка.
Вживання родзинок у великих кількостях може викликати діарею, нудоту або блювоту, додала вона. Також експертка порадила не їсти чорні родзинки разом з антибіотиком циклоспорином, так як він зменшує кількість препарату, що поглинається організмом.