Багата клітковиною квасоля може допомогти контролювати рівень цукру в крові, розповіли фахівці з Американської діабетичної асоціації (American Diabetes Association).
За їхніми словами, коли справа стосується харчування при діабеті, перше місце у списку посідають саме бобові.
Незважаючи на те, що боби містять вуглеводи, вони також мають низький глікемічний індекс (ГІ).
Як пояснили у Diabetes UK, ГІ – це відносний показник впливу вуглеводів у продуктах на рівень глюкози у крові.
Лікарі підкреслили, що квасоля допомагає збалансувати рівень цукру в організмі краще, ніж багато інших крохмалистих продуктів.
Щоб досягти потрібного ефекту, бобові необхідно вживати кілька разів на тиждень.
Однак, коли справа стосується вибору продукту, лікарі радять купувати сушену або консервовану квасолю без натрію.
Вони пояснили, що сіль може підвищувати кров'яний тиск, якому особливо схильні люди з діабетом.
За словами вчених, додатковими перевагами для здоров'я володіє чорна квасоля.
Згідно з дослідженнями, організм перетравлює її довше, через що попадання глюкози в кров уповільнюється.