Напій відіграє важливу роль у захисті нашої шкіри від пошкоджень і змін, пов’язаних із процесом старіння.
Знайомий із дитинства напій зовсім не такий простий, як здається на перший погляд. Какао здавна було всіма улюбленим і шанованим напоєм, до його головних інгредієнтів — плодів шоколадного дерева з особливим трепетом ставилися представники знаті. Про його вплив на стан одного з головних органів людини розповіла лікар-дієтолог Людмила Микитюк.
Зараз какао також полюбляють діти та дорослі і не дарма: воно не тільки смачне, а й корисне.
За словами фахівця, напій із тертого какао сприяє омолодженню шкіри. Насправді все закономірно: у напої містяться феноли та проціанідини — речовини, що зв’язують молекули колагену та покращують стан нашого головного та єдиного органу дотику. Шкіра внаслідок вживання какао стає пружною ще й завдяки іншим не менш активним і корисним речовинам — меланіну та нікотиновій кислоті, які захищають орган від впливу сонячних променів, а також покращують стан нашого волосся.
Дієтолог зазначила, що какао багате на вітаміни та мінерали, які знижують рівень поганого холестерину у крові, очищають печінку від токсинів і шлаків, сприяють поділу клітин і росту тканин, а також позитивно впливають на статеві гормони та забезпечують щільність кісткової тканини. Понад те, багаті антиоксидантами вітаміни та мінерали здатні нормалізувати роботу м’язів, запобігти розвитку онкології та боротися з вільними радикалами.