Макарони, які будуть корисними для здоров’я, може приготувати кожна господиня.
Шкідливо чи корисно?
Суперечки про шкоду чи користь макаронів не вщухають вже кілька десятиліть. Одні вважають цю страву дуже шкідливою, тому що в ній багато вуглеводів. У відповідь інша частина жителів планети нагадує, що макарони знижують рівень шкідливого холестерину, забезпечують організм клітковиною і дають довге почуття ситості. Особливо корисні макарони, виготовлені з пшениці твердих сортів або цільнозернового борошна. В останній через особливості виробництва в цілості та безпеці залишаються всі цінні вітаміни та мінерали.
Які макарони вибирати у магазині?
Якісні вироби повинні бути гладкими, жовтого або золотистого кольору, склоподібними у місці розлому.
Останнім часом стали популярними макарони різних кольорів, тобто пофарбовані барвниками. Варто зазначити, що безпечні і дійсно корисні тільки ті вироби, які фарбували натуральними барвниками (буряковим або морквяним соком, шпинатом або чорнилом каракатиці).
Як приготувати макарони?
Варити макарони найкраще у високому ємному посуді з товстими стінками та великого об’єму. Адже чим більше води, тим макарони вийдуть смачнішими. В ідеалі води має бути 1 літр на кожні 100 г пасти.
Готові макарони не можна промивати водою, особливо холодною. Так можна вимити всі корисні речовини.
Який соус зробить макарони смачнішими та кориснішими
Один із найнизькокалорійних та смачних – сметанний соус із травами. Приготувати його легко.
Інгредієнти:
— 300 мл нежирної сметани (10-15%)
— столова ложка діжонської гірчиці
— 1 пучок петрушки
— 1 пучок орегано (можна замінити іншу зелень)
— цедра лимона (тільки жовта частина)
— сіль і перець.
Спосіб приготування:
У ронделі розігрійте сметану з гірчицею, додайте дрібно нарубану зелень, лимонну цедру, посоліть, поперчіть, перемішайте — додайте готові макарони.
Проте часто їсти макарони все ж таки не варто. Достатньо балувати себе та близьких 2-3 рази на тиждень.