Істотно знизити ризик розвитку онкологічних захворювань та діабету дозволяє регулярне вживання зеленого чаю. Таку думку висловила дієтолог Антоніна Стародубова.
У зеленому чаї, як і в чорному, міститься нікотинова кислота, провітаміни А та В та інші корисні речовини. Проте зелений чай через особливості обробки все ж таки особливо багатий на поліфеноли та антиоксиданти, зазначає експерт. Крім профілактичного ефекту, цей вид чаю також покращує зовнішній вигляд шкіри, сприяє активній роботі мозку, підвищує загальну опірність організму.
Разом з тим вміст кофеїну в ряді сортів зеленого чаю можна порівняти з показниками кави. Тому зелений чай рекомендується вживати у першій половині дня.
Раніше наголошувалося, що часте вживання зеленого чаю може підвищити рівень сечової кислоти, що призводить до ризику розвитку подагри.
Перед прийняттям будь-яких рішень, що стосуються вашого здоров’я, консультуйтеся зі спеціалістом.