Часто для схуднення дієтологи рекомендують включити до раціону висівки. Так, якщо людина з’їла шоколад, закусивши його жменею висівок, то засвоєння вуглеводів із десерту знижується приблизно на 20 відсотків.
Так, вони сприяють виведенню токсинів та холестерину з організму. Про це дієтолог, доктор медичних наук, професор Олексій Ковальков розповів на своєму каналі у YouTube.
Наприклад, така жирна страва, як холодець, найкраще поєднувати з висівками.
«Вони захоплюють холестерин на рівні кишечника і виводять його з організму. У будь-який час доби, коли ви їсте холодець, додайте вприкуску трохи висівок», — зазначив Ковальков.
Крім того, клітковина у висівках здатна знизити рівень глюкози у крові. Норма висівок в ідеалі – 50 грамів на день. Але починати краще з невеликої жмені, інакше можна спровокувати дискомфорт у кишечнику, попередив дієтолог.
При гастриті, виразці шлунка, дивертикулез кишечника включати в раціон висівки можна тільки після схвалення лікаря.