При кип’ятінні знижується жорсткість води, солі, які можуть шкодити організму, осідають на дні чайника, а більшість мікробів гине. Але є нюанси, пов’язані з чайником та самим процесом кип’ятіння.
Науковці стверджують, що будь-яке повторне кип’ятіння призведе до накопичення шкідливих речовин. По суті це «мертва вода» з низькими смаковими властивостями. Через високі температури зникає необхідний людині кисень.
Крім того, елементи з хлором під час кип’ятіння стають канцерогенами, а важкі метали збираються і поступово накопичуються у чайнику у вигляді накипу.
А осад із чайника, якщо його не очистити, потрапляє в організм та вимиває корисні речовини.
Отже, всі основні проблеми пов’язані з чайником і накопиченням у ньому того, що виводиться з води.
Звісно, токсичність такої води досить невисока, але якщо вживати її довго, можуть початися помітні наслідки.
Важкі метали, нітрати, феноли та інші шкідливі речовини, які були у воді до кип’ятіння, нікуди не випаровуються.