У цьому овочі високий рівень вітаміну С, тому він ефективний для відновлення організму після зими. Також редис корисний для нервової системи завдяки вітамінам групи В, що містяться в ньому.
Редиска важлива і для багатьох біохімічних процесів, зокрема, овоч бере участь у синтезі колагену. У ньому містяться такі важливі речовини, як фітонциди, що пригнічують зростання патогенів.
Важливо вживати редис і для профлактики онкології – овоч містить індол-3-карбінол – активну речовину, яка пригнічує ракові клітини.
Але від редиски може бути і шкода. Лікар попередила, що споживання овочів краще обмежити людям із гастритом, виразкою та іншими хворобами шлунково-кишкового тракту, через те, що в ньому містяться речовини, які дратують слизову оболонку шлунка.
Їсти редиску краще з маслом або сметаною, але не можна на голодний шлунок.