Морква містить велику кількість корисних речовин, проте овочом не слід захоплюватись, оскільки можливі наслідки.
Експерти зазначають, що при значних порціях моркви в кров надходить велика кількість бета-каротину. Через це можлива поява жовтизни на шкірному покриві (каротинодермія). У той же час захворювання не несе небезпеки для життя людини.
Морква здатна викликати різноманітні алергічні реакції. Може з'явитися набряк та висип на шкірі. Проблема може проявитися у людей, які страждають на поліноз — алергією на пилок. При негативній реакції організму на трави та дерева в період їх цвітіння, можлива паралельна негативна тенденція щодо моркви.
Фахівці назвали також чим корисний овоч. У ньому міститься до 2 г клітковини, що у свою чергу уповільнює всмоктування глюкози в кров. Згідно з дослідженням, якщо морква є в раціоні, то знижується ризик розвитку діабету другого типу.