Дієтолог Ірина Писарєва розповіла, який шашлик є найкориснішим. Фахівець вважає, що курка, лосось і форель підійдуть тим, хто дбає про своє здоров’я.
Вона зазначила, що риба, наприклад, багата на Омегу-3 жирними кислотами та іншими вітамінами. Не менш корисно готувати її на мангалі цілою. Крім того, це може бути сибас або дорада. А ось птахів краще підсмажувати без шкіри і не на сильному вогні.
Писарєва додала, що інші види шашлику менш корисні. Особливо смажене м’ясо є небезпечним для людей, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, тим більше в період загострення.
«Чим жирніше м’ясо, тим більше у нього засмагла скоринка. Саме у ній основна шкода. Утворюються канцерогенні речовини, які не йдуть на користь нашому організму», – сказала експерт.
Як гарнір до шашлику дієтолог порадила овочевий салат з оливковою олією та свіжою зеленню. Ще до гарячої страви можна додати овочі на грилі: баклажан, кабачок, перець.
Писарєва вважає, що не менш важливо правильно вибрати соуси без цукру і при можливості готувати їх самостійно. Наприклад, томатний із зеленню або часниковий із легким йогуртом.