Рак часто спочатку залишається непоміченим, і багато людей помічають симптоми пізніше, коли він розвивається. Це призводить до поганих показників виживання, тому що рак стає більш стійким до лікування.
Тому профілактика краща, ніж лікування. Хоча немає відомих способів запобігти раку, деякі продукти харчування пов’язані з підвищеним ризиком його появи.
Роль дієти у визначенні ризику розвитку раку суперечлива: необхідно проводити великі популяційні дослідження, до того ж існує безліч спотворюючих факторів, які можуть вплинути на результати.
Дослідження продовжують спонукати до подальших досліджень конкретних предметів. За словами доктора Еріма Чаудрі, медичного директора платформи з охорони чоловічого здоров’я Manual, є чотири повсякденні продукти харчування, які викликають побоювання, хоча для встановлення безпосередньої причини потрібні подальші дослідження.
За словами лікаря, гідрогенізовані рослинні олії – тип жиру, який виробники продуктів харчування використовують, щоб довше зберігати продукти свіжими, – викликають занепокоєння.
Він процитував дослідження, яке показало, що гідрогенізовані олії пов’язані з підвищеним ризиком розвитку раку простати.
“Це результат трансжирів, просочених цими маслами”.
Він продовжив:
Дослідження показують, що солоні продукти, особливо мариновані овочі та солона чи маринована риба, можуть бути значним фактором ризику розвитку раку шлунку, попередив доктор Чаудрі.
Високий рівень цукру в крові може спричинити ракові пухлини, повідомив лікар.