Лікар і спеціаліст із харчової безпеки Джеймс Кінчелоу назвав куряче м’ясо одним з найбільш схильних до зараження сальмонелою продуктів і пояснив небезпеку його миття перед приготуванням.
Фахівець радить ніколи не мити курятини перед приготуванням.
"Миття курки не зменшує кількості бактерій на курці. Воно просто поширює їх по раковині та кухні", — говорить Кінчелоу.
Експерт пояснює, що паразит не витримує теплової обробки, і радить правильно готувати курятину для боротьби з сальмонелою. При цьому він застерігає, що якщо як слід не прибрати кухню після приготування, сальмонела може залишитися на раковині та кухонних поверхнях.
"Сальмонела не може вижити у курці, якщо та приготовлена правильно. Але паразит може вижити на ваших стільницях, раковині, губках, пальцях, одязі — на будь-якій поверхні, до якої торкалося заражене м’ясо і яка після цього була належним чином очищена”, — наголошує він.