Виявляється, що у Європі ніхто не зберігає яйця у холодильнику і не миє їх перед використанням. Понад те, це вважається навіть небезпечним! У типовому європейському холодильнику ви не знайдете довгих лотків із яйцями, а в багатьох холодильниках навіть немає спеціальної підставки.
Вся справа в сальмонельозі, з яким посилено борються в Європі. Фермери та інші виробники колють спеціальні вакцини курчатам. Внаслідок цього на поверхні яєць утворюється природний бар’єр, який може бути порушений миттям або перепадом температури.
Саме тому європейські лікарі рекомендують тримати яйця за кімнатної температури. Але скільки можна зберігати яйця без холодильника. Дієтичні яйця спокійно стоять без холодильника близько тижня, а столові майже місяць!
Такий підхід часто буває навіть більш зручніший. Адже у багатьох рецептах використовують яйця кімнатної температури. Якщо зберігати їх без холодильника, можна відразу включати в процес приготування.