Усі овочі мають власну унікальну суміш корисних вітамінів і поживних речовин, і включення різноманітних видів має вирішальне значення для вашого загального здоров’я та благополуччя.
Коли справа доходить до контролю рівня цукру в крові , є деякі овочі, які можуть допомогти трохи більше, ніж інші. Хоча немає овочів, які негативно вплинуть на рівень цукру в крові, ті, що містять клітковину, білок та інші специфічні вітаміни, чудово допоможуть підтримувати рівень цукру в крові.
Брокколі
Клітковина є ключовою для контролю рівня цукру в крові. Головним чином це відбувається через те, що клітковина не перетравлюється, тобто ваша кров не засвоює її так само, як інші вуглеводи.
Хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, брюссельська капуста та цвітна капуста, містять багато клітковини, мало природного цукру та дуже ситні. Клітковина, зокрема, діє як пребіотик, який допомагає корисним бактеріям у вашому кишечнику процвітати.
Змішана зелень або салатне асорті
Якщо ви шукаєте легкий, здоровий овоч, який допоможе вам контролювати рівень цукру в крові, приготуйте собі салат із суміші зелені – чудовий варіант.
Різні види зелені містять різні поживні речовини та містять багато клітковини та фолієвої кислоти. Вони також містять воду. Особливо корисний червонолистий салат, у якому багато вітаміну К, важливого вітаміну для контролю згортання крові».
Деякі дослідження показали, що вітамін К може допомогти знизити ризик діабету та покращити регуляцію інсуліну.
Шпинат
Ви не помилитеся з листовою зеленню. Вони завжди наповнені поживними речовинами та багаті вітамінами. Для тих, хто хоче контролювати рівень цукру в крові, шпинат є одним із найкращих листових овочів, які ви можете отримати.
Одна чашка сирого шпинату містить 7 калорій, 1 грам вуглеводів, 0,9 грама білка та 0,7 грама клітковини, а також є чудовим джерелом вітамінів А та К, а також хорошим джерелом вітаміну С, фолієвої кислоти та марганцю. Навіть якщо у вашому салаті є кілька чашок сирого шпинату, вуглеводів буде досить мало, а з деякою кількістю білка та клітковини він засвоюватиметься повільніше.
Дивлячись на ці конкретні вітаміни, що містяться в шпинаті, ви можете задатися питанням, як вони можуть допомогти підвищити рівень цукру в крові. Одним із прикладів є вітамін А. За даними Weill Cornell Medicine, дефіцит вітаміну А впливає на рівень інсуліну, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Баклажани
Про баклажани часто забувають у розмовах про багаті поживними речовинами овочі, але ця темно-фіолетова їжа може стати чудовим доповненням до вашої наступної вечері, що знижує рівень цукру в крові.
Півсклянки варених баклажанів містить приблизно 18 калорій, 4,3 грама вуглеводів, 0,4 грама білка та 1,25 грама клітковини. Знову ж таки, клітковина та білок уповільнять швидкість всмоктування вуглеводів у вашу кров, що допомагає підтримувати рівень цукру в крові.
Цвітна капуста
Незалежно від того, приготована вона на пару або з рисом, цвітна капуста може стати чудовим доповненням до вашої їжі, щоб допомогти вам підтримувати рівень глюкози в крові.
Цвітна капуста також є чудовим джерелом антиоксидантного вітаміну А та хорошим джерелом вітаміну К. Окрім низького вмісту вуглеводів, вона також наповнена антиоксидантними фітонутрієнтами сульфорафанами, глюкозинолатами та тіоцинатами, які, як було показано, допомагають захистити від рак.
iTV