Зловживання алкоголем та неякісна їжа можуть провокувати розвиток серйозних захворювань.
Запобігти негативному впливу цих факторів на здоров'я допомагає система природної детоксикації організму.
"Коли нам потрібна бездоганна робота системи детоксикації організму, наприклад, якщо людина зловживає не найкориснішими напоями (алкоголем, - ред.), треба віддавати перевагу хрестоцвітим овочам (броколі, цвітна капуста, білокачанна капуста, шпинат та інші, - ред.), в яких міститься більше сірки.
Цілком допоможе кресс-салат, наприклад.
Влітку збільшується ризик порушень у роботі шлунково-кишкового тракту, пов'язаних із вживанням їжі, яку неправильно готували чи зберігали, продовжила вона.
Щоб неякісний шашлик чи погано промитий салат не привели до отруєння, потрібно для профілактики їсти цибулю та часник, порадила дієтолог.
"Часник і цибуля, крім маси інших корисних речовин, містять природні антибіотики.
Вони забезпечують профілактику запальних процесів шлунково-кишкового тракту.
Особливо це важливо в літню пору, коли погано промиті овочі або не найякісніша їжа, на кшталт шашлику, купленого біля дороги, можуть порушити мікрофлору кишківника і викликати запальний процес.
Крім того, дієтолог нагадала, що свіжі овочі покращують обмін речовин.