Серцево-судинні захворювання є однією з найпоширеніших причин смерті.
Щоб зберегти здоров’я серця, достатньо мати одну харчову звичку, вважають вчені.
Так, дослідження, опубліковане в медичному журналі Нової Англії (The New England Journal of Medicine), показало, що перехід від солі до її замінників може знизити ризик інсульту.
Загалом у дослідженні взяли участь майже 21 тис. осіб. Їхній середній вік становив 65,4 року, 72,6% мали в анамнезі інсульт, а 88,4% – гіпертонію.
Середня тривалість спостереження становила 4,7 років.
З’ясувалося, що серед учасників дослідження у віці 60 років і старше з високим кров’яним тиском, а також тих, хто переніс інсульт, частота інсульту та смерті від будь-якої причини була нижчою при прийомі замінника солі, ніж при використанні звичайної солі.