Людям з ожирінням, діабетом, атеросклерозом, гіпертонією потрібно їсти мед дуже обережно, не більше за чайну ложку на день, попередив доктор медичних наук лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.
Основний фактор ризику при вживанні меду – це високий вміст цукру.
Крім того, він містить кислоти, які подразнюють шлунок.
А ось вживання меду у великій кількості загрожує розвитком виразкової хвороби та гастриту.
Здоровим людям, які ведуть активний спосіб життя, можна дозволити собі дві-три чайні ложки меду на день, вважає фахівець.
Також варто мати на увазі, що у будь-якому віці у людини може виявитися алергія на мед.
"Людям з алергічною налаштованістю, навіть якщо вони не мають алергії на мед, їсти його слід дуже обережно.
Половину чайної ложки на день", - попередив дієтолог.