Найшкідливішим сортом рису є білий шліфований, повідомила лікар-дієтолог Олена Соломатіна.
За її словами, у такому рисі немає клітковини, вітамінів та мікро- та макроелементів — вони видаляються разом із оболонкою.
Крім того, білий рис різко підвищує рівень глюкози в крові, тому краще віддати перевагу злегка недовареним, розсипчастим продуктом.
«Якщо ми остудимо відварений білий рис і потім змішаємо його з овочами чи салатом, то тим самим ми знизимо негативний вплив, цукор у крові розумітиметься повільніше, небезпечного стрибка глюкози вдасться уникнути».
Дієтолог порадила бурий неочищений рис, тому що в ньому багато калію, кальцію, магнію та інших корисних речовин.
Однак Соломатіна підкреслила, що навіть його краще з обережністю вживати при захворюваннях, пов'язаних із порушенням обміну речовин та діабетом.