Смажена картопля і білий хліб мають високий глікемічний індекс і можуть бути протипоказані для людей з діабетом, розповіла лікар-терапевт, кандидат медичних наук Світлана Горяйнова.
Картоплю краще виключити з раціону при порушеннях обміну речовин, під час теплової обробки руйнуються з'єднання крохмалю та відбувається різкий викид глюкози у кров.
"Всі улюблені пюре, картопля фрі - це страви, які можуть призвести до проблем із судинами та серцем, особливо, коли вже є порушення метаболізму.
Тож найкраще готувати картоплю в шкірці, використовуючи мінімум води", - повідомила лікар.
Не менш шкідливий білий хліб, зерно для його виробництва проходить кілька стадій обробки та втрачає користь, продукт із вибіленого борошна також призводить до підвищення рівня цукру.