Приготувати курячий бульйон так, щоб він став чудовою основою для супу, є непростим завданням.
Основна вимога, яка пред’являється до страви, полягає у приємних смакових якостях.
Для того, щоб досягти чудового результату, скористайтесь цими простими секретами.
Кістки
Багато господинь не знають, що робити з кісточками та непопулярними частинами курки – спинкою, наприклад. На їх основі виходить чудовий бульйон.
Тому не поспішайте позбавлятися кісточок.
Духова шафа
Багато хто робить помилку, коли починає готувати з сирих курячих кісток. Якщо скористатися духовкою, то смак вийде більш насиченим, цікавим і глибоким.
До готовності доводити кістки не потрібно – готуйте їх півгодини за температури 180 градусів.
Відтінки смаку
Якщо не вводити додаткові компоненти в бульйон, то смак буде занадто слабким. Тому в хід можна пускати будь-які овочі та коренеплоди.
Також не забувайте про те, що ближче до готовності варто додати пряні трави та ароматні спеції.
Інтенсивність вогню
Досвідчені кухарі ніколи не варять супи та бульйони на інтенсивному вогні. Перевага надається повільному варінню на мінімальному вогні.
При такому підході бульйон виходить смачним та ароматним.
Проціджувати
Якщо ви хочете, щоб основа для супу залишалася прозорою та красивою, то не забудьте її процідити наприкінці варіння.
Тільки після цього можна приступати до приготування супу.