Приготування супів і бульйонів здається досить простим заняттям, оскільки готуються страви за мінімальної участі кулінара.
Однак при найменшій помилці з боку кухаря перша страва буде зіпсована.
Від бульйону ми в першу чергу чекаємо на витончений смак. Тож без участі солі тут не обійтись. Як виявилось, не всі господині використовують компонент правильно.
Яку помилку при додаванні солі роблять багато господинь
Деякі бояться забути посолити суп, тому додають інгредієнт на самому початку. Однак, це груба помилка. Якщо ви готуєте бульйон на м’ясі, то воно стане сухішим і не таким смачним.
Якщо ж ви готуєте курячий або овочевий бульйон, ви ризикуєте пересолити, якщо додати сіль зарано. Відомо, що вода випаровується, а ось сіль залишається в тій же концентрації, що й на початку варіння.
В результаті бульйон у більшості випадків виявиться пересоленим.
Тому варто додавати сіль виключно у середині варіння. Можна навіть залишити її на фінал приготування.
Важливо також дотримуватися пропорцій. Якщо ви готуєте 5 літрів бульйону, то двох маленьких ложок солі буде цілком достатньо.