Вживання червоного сухого вина в помірній кількості може бути корисним у випадках розладу шлунка, анемії, занепаду сил, застуди.
В інтерв’ю медика, експерта Академії лікарів UniProf Світлани Перес прозвучало пояснення щодо того, у яких випадках вино може приносити користь.
Вино містить корисні речовини, але користь приносить лише у випадку, якщо воно якісне, натуральне, а людина п’є його в мінімальних кількостях, – сказала експерт.
За словами Перес, вино відрізняється вмістом антиоксидантів, альдегідів, складних ефірів. Його прийом може сприяти підвищенню тонусу, мати ефект антибіотиків.
Келих червоного сухого вина може бути корисний при розладі шлунка та анемії, виснаженні та занепаді сил, застуді (якщо зробити з вина глінтвейн). Біле у поєднанні з мінеральною водою рекомендують при атеросклерозі для зміцнення артерій, хворобах шлунка, – перерахувала медик.
У той же час, сказала Перес, вживання вина навіть у дозволених дозах може мати побічні ефекти. Зокрема, присутній у ньому танін здатний викликати сильний головний біль. У деяких людей можливі алергічні реакції.