Доктор медичних наук Алла Погожева: трансжири та продукти, що містять їх, руйнівно впливають на стан судин і серця.
Експерт пояснила, що трансжири є штучно створеним типом жирів (їх одержують із змінених жирних кислот тваринного походження).
Випічка та різноманітні десертні вироби, ласощі промислового виробництва є дуже багатим джерелом траснжирів. Також їх містить фаст-фуд, готові соуси, напівфабрикати.
За словами Погожової, насичені трансжирами продукти – це тип їжі, найбільш шкідливої для серця за її регулярного споживання.
При засвоєнні такої їжі організм синтезує велику кількість холестерину, що підвищує ризик розвитку атероскерозу – провісника ішемічної хвороби серця та серцевих нападів.
«Ті, хто любить подібні магазинні «смаки», ризикують швидше зіткнутися із серцевими хворобами», – наголосила фахівець.