Дієтолог Сергій Малоземов розповів, яким чином варто зберігати хліб та інші продукти, багаті крохмалем, розповідає Tengri Lifestyle.
Малоземов пояснив, що характеристики крохмалю, що входить до складу хлібобулочних виробів, змінюються при заморожуванні.
Зокрема, формується резистентний крохмаль, який більш повільно засвоюється в організмі і не так швидко підвищує рівень цукру в крові.
Також фахівець назвав спосіб зробити хліб кориснішим і закликав його заморожувати і охолоджувати інші продукти - наприклад, рис і варену картоплю.
"Можна просто зварити рис і поставити в холодильник. На наступний день при розігріванні він буде вже більш корисним, ніж свіжозварений. Той же самий ефект з вареною картоплею", - пояснив ведучий.
Експерт порадив переходити на хліб, рис і картоплю з резистентним крохмалем людям, схильним до швидкого набору ваги і зі схильністю до діабету.
"Багато з тих, хто відзначає швидке наростання маси тіла, насправді знаходяться в стані переддіабету, коли треба уважно ставитися до продуктів, що підвищують рівень цукру в крові, і крохмаль тут на першому місці", - уклав Малоземов.