Інфаркт — дуже поширена причина смерті серед людей. Йому можна протистояти не тільки за допомогою активного способу життя, але й якщо вживати деякі продукти.
Відомий лікар-дієтолог Лера Лавскі розповіла про корисні продукти, які знижують ризик виникнення інфаркту.
За словами фахівця, для зміцнення стінок судин серця необхідно вживати залишкову кількість продуктів, що містять вітамін С. До таких продуктів належать шипшина, чорна смородина, цитрусові, квашена капуста, а також ківі.
Крім того, лікарка розповіла про користь жирних кислот Омега-3. Більше вони містяться у жирній рибі. Як корисні продукти для серця також було відзначено насіння льону та кедрові горіхи: «Магній в горіхах і насіннях підтримує нормальний рівень артеріального тиску, оскільки здатний знижувати стресове навантаження».
Ну і насамкінець фахівець порекомендувала вживати сирі цибулю та часник для зниження рівня холестерину, який безпосередньо впливає на здоров’я серцево-судинної системи.