U-News » Здоров'я » Воду в чайнику двічі кип’ятити не можна
Всі новини

Воду в чайнику двічі кип’ятити не можна

Вода - нагальна потреба всіх живих організмів. Без неї неможливе життя на планеті. Вчені встановили, що людині, для нормального самопочуття, необхідно на добу споживати не менше півтора літра чистої води.

Безумовно, найкращий варіант для щоденного вживання — чистісінька вода з гірських джерел. Але більшість людей користуються для приготування їжі, напоїв і щоденного вживання звичайною водопровідною водою або водою бутельованою.

За результатами досліджень американських вчених, в стрімкому зростанні онкологічних захворювань на планеті винні не погана екологія чи спадковість, а вода, яку п’ють люди.

Чим небезпечне кип’ятіння води

Вода, яка подається у квартири через водопровід, вважається придатною для пиття. Однак, багато людей, не без підстав, не довіряє якості водопровідної води й перед вживанням її кип’ятить.

Кип’ячена вода є мертвою за своєю природою. Нагріваючи воду до + 100 °C, люди вбивають більшість мікроорганізмів, що знаходяться в ній. Але ось, наприклад, бактерії ботулізму, а також вірус гепатиту A, гинуть лише після кип’ятіння не менше пів години.

В процесі кип’ятіння хлор, яким водоканал обробляє воду, перетворюється в токсичні сполуки, а решта корисних мінеральних солей осідає на стінках посуду, в якому кип’ятять воду. Кисень, який знаходився у воді, при кип’ятінні випаровується.

Потрапивши в організм, сполуки хлору стають провокаторами онкологічних захворювань, а також хвороб нирок і сечового міхура.

Ніяких корисних речовин кип’ячена вода організму не поставляє, але має властивість вимивати з нього мінеральні солі. Люди, які вживають для пиття кип’ячену водопровідну воду, обов’язково повинні постійно приймати додатково мікроелементи та вітаміни.

Вчені дали кілька цінних порад, як мінімізувати наслідки кип’ятіння води

Перш за все, водопровідну воду для приготування їжі й напоїв, слід обов’язково відстоювати. Робити це необхідно, протягом, щонайменше, трьох годин. Хлор, наявний у воді, за цей час випарується, а домішки — випадуть в осад.

Довго кип’ятити воду не слід. Цілком достатньо часу до закипання і хвилину після закипання. Але вода, що закипіла, за можливості, також повинна трохи відстоятися.

Повторно кип’ятити кип’ячену воду не можна. Не слід навіть підігрівати її. Така вода перетворюється на отруту для організму. Фтор, що знаходиться у воді, під час кип’ятіння, утворює фториди. Ці сполуки згубно діють на мозок людини. Чим більше воду кип’ятити, тим більше утворюється шкідливих сполук.

Нітрати при багаторазовому кип’ятінні утворюють канцерогени, що провокують онкологічні захворювання шлунка і кишківника, підшлункової, лейкемію.

Особливо небезпечно повторно кип’ятити воду в пластикових електричних чайниках. Вчені з’ясували, що в деяких з них, у воді, яку кип’ятили кілька разів, істотно підвищується кількість формальдегіду. Навіть, якщо чайники скляні або металеві, а пластикова — тільки кришка. Формальдегід також є небезпечним канцерогеном. Щоб не піддавати свій організм небезпеки, нехай навіть в незначних кількостях, краще перед кожним кип’ятінням використовувати знову набрану воду.

Також не слід забувати про чистоту чайника. Його регулярно слід рятувати від накипу.

АgroTer

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Чоловік "епічно помстився" сусідові, який паркує свої авто біля його будинку
19 849
Закарпатські прикордоники зустріли “рудого злодія” на кордоні зі Словаччиною
14 680
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
13 915
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
11 519
Виманила 2 млн: дівчина 3 роки листувалася зі своїм батьком на сайті знайомств
11 323
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 006
Овоч, який зберігає здоров'я мозку до старості
10 644
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
9 467
"Показала обличчя": як в медіа Klavdia Petrivna "сплутали" з Віталієм Портниковим і навпаки
8 387
Онкологія: 3 ознаки, які сигналять про поширення пухлини в кишківнику
8 339
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
7 970
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
7 642
Дієтолог розповіла, яка їжа захищає від раку та розгладжує шкіру
7 534
Чому в жодному разі не можна спалювати листя волоського горіха
0
Чи можна вносити в ґрунт золу з мангалу: потенційна користь чи шкода рослинам
0
МВФ відновлює співпрацю з Москвою: цілі РФ та реакція ЄС
0
ЗСУ прорвалися на новій ділянці Курської області: кілька тисяч росіян під загрозою оточення
0
Країни Балтії закликають союзників НАТО збивати російські дрони в регіоні: подробиці
0
"Отямилася, на мені щось лежало": історія сім'ї із Павлограда, яка вижила після атаки РФ (відео)
0
3 уроки комунікації з президентських дебатів Гарріс-Трамп
0
Лікар назвала обов’язковий продукт для людей після 60 років
0
Названо звички, які значно скорочують тривалість життя: позбудьтеся їх якомога швидше
0
"Один виганяє мігрантів, а інша вбиває немовлят": Папа Римський висловився про вибори у США
0
На кордоні з Польщею кілька місяців можуть бути складнощі з перетином: у чому справа
0
«Якби не кацапи»: Кондратюк несподівано засвітився у сатиричному кліпі про окупантів
0
Melovin матом послав фанатку, яка намагалася зірвати його концерт
0
Оля Полякова зізналася за скільки готова переспати з Машею Єфросиніною

Оля Полякова не приховує, що за мільйон доларів готова ...

Корисно і після 60 років: літнім порадили займатися сексом частіше

Сексуальна активність в літньому віці не принесе ...

Навіщо перед приготуванням дряпати картоплю виделкою

Королевою святкового та повсякденного меню більшості ...