Вживання чаю може створювати побічні ефекти, пов'язані з тиском.
Дослідження пов'язує популярний напій із різким підвищенням артеріального тиску протягом 30 хвилин після випитої чашки.
Ці результати стали несподіванкою, оскільки дослідники очікували побачити зниження високого кров'яного тиску після вживання.
Дослідження включало два випробування, у яких брали участь 20 чоловіків без високого кров'яного тиску та 20 чоловіків та жінок з гіпертонією окремо.
Однак, коли дослідники виміряли артеріальний тиск учасників через 60 хвилин, апарати не показали жодних "значних" ефектів.
Будь-який сильний вплив чаю на артеріальний тиск не призводив до значних змін артеріального амбулаторного тиску при регулярному вживанні чаю.