При теоретичній відсутності іншої їжі цей овоч зміг би стати універсальною їжею для людства. Він доступний за ціною і багато хто навіть не уявляє наскільки корисний.
Звичайна картопля змогла б замінити людству всю іншу їжу, вважають вчені.
Про це повідомила лікарка Люсія Гарсіа, пише Glamour.
Найчастіше медики радять харчуватися різноманітно. І на те є причини, адже різні продукти містять різні поживні речовини. Наприклад, харчуватися переважно м’ясом — недобре. Воно багате жиром та білком, але не містить вуглеводів, багатьох вітамінів та харчових волокон. Це може спричинити розвиток хронічних хвороб. Нестача вуглеводів може призвести до таких симптомів, як низький рівень цукру в крові, слабкість кінцівок, втома тощо.
Недолік харчових волокон може спричинити шлунково-кишкові захворювання, такі як шлунково-кишкові розлади, розлад шлунка тощо.
Також не можна їсти тільки хліб, крупи, овочі або фрукти, хоча ці продукти багаті на вуглеводи і вітаміни, в них недостатньо жирів і білків. Нестача білків і жирів в організмі може викликати недоїдання, зниження імунітету та резистентності.
Але! Вчені вважають, що якби люди їли лише один продукт, картопля була б єдиним способом вижити. Картопля багата на вуглеводи, харчові волокна, в той же час картопля також містить багато білка, невелику кількість жиру, різноманітні вітаміни і мінерали.
Використовуючи лише картоплю, можна задовольнити різні харчові потреби людського організму, резюмують експерти.