В осінньо-зимовий період організм вимагає більше енергії, через що до раціону потрібно додавати більше олії, сала, а також різних каш.
Дієтолог Олексій Калінчев пояснює важливість цього підтримкою температури тіла.
“Чим більше часу ви проводите на холоді, чим більше у вас фізичної активності, тим більше калорій потрібно. У холодну пору року треба додавати до раціону більше тваринного жиру. Жирне м’ясо, сало, вершкове масло, сметана, наприклад. Більше складних вуглеводів”, – пояснив він.
Також можна звернути увагу на гречку, бурий рис та інші крупи. Водночас ці продукти лише нададуть ситості. При цьому в холод краще не починати дієти, а якщо ви зважилися, то урізати калораж краще не більше ніж на 10% – так ви не відчуватимете голод і дефіцит енергії. Для підрахунку калорій Калінчев рекомендує використовувати спеціальний лічильник.