Американський лікар Джеймс Дюк назвав вісім продуктів, які дозволять уникнути послаблення імунітету та допоможуть уберегтися від сезонних застуд.
Ці продукти звичні нам усім і продаються у магазинах. Оскільки стан організму багато в чому залежить від харчування людини, важливо приділити йому особливу увагу та вживати продукти, які зміцнюють імунітет. Особливо це важливо в холодну пору року. Насамперед фахівець рекомендує частіше вживати курячий бульйон, пише medicalanswers.
На його думку, він збагачує організм важливими мікроелементами, які допомагають протистояти вірусам. До того ж, як показав ряд досліджень, ця страва здатна полегшити симптоми застуди, яка вже дала про себе знати. Звичайно ж, важливо включити до раціону цитрусові, оскільки вітамін С, який міститься у великій кількості в лимонах, апельсинах і мандаринах, є потужним антиоксидантом, який підвищує опірність організму.
Також корисні болгарський перець, броколі, брюссельська капуста та інші овочів, що містять вітаміни. Повинні вживатися в їжу та традиційні часник та цибуля. До речі, вони не тільки мають антисептичні властивості, але й здатні покращити травлення. Свіжий імбир просто необхідний у період застуд, адже в ньому містяться особливі сполуки, які ефективно борються з риновірусами, саме вони є основною причиною застуд.
Також імбир здатний знімати больові симптоми та збивати високу температуру. Радить американський фахівець вживати і мед, який допоможе впоратися з болем у горлі, підвищити опірність організму. Правильним рішенням стане вживання йогуртів із живими культурами. Лактобактерії підтримують здорову мікрофлору кишок. Понад те, вони перешкоджають розмноженню вірусів.
Профілактичним засобом здатне виступити червоне вино, яке впливає на мікрофлору кишечника так само, як і йогурти. Є в цьому списку один несподіваний продукт – це гриби. Виявляється, вони сприяють виробленню цитокінів — молекули, які ефективно борються з вірусами.