Щоб контролювати рівень цукру на крові, потрібно вибирати правильні продукти.
Американська діабетична асоціація (ADA) поділилася списком “суперфудів”, які зміцнюють здоров’я.
Для людей з діабетом, а також для тих, хто має загрозу його розвитку, дуже важливе харчування.
Лікарі радять включити до свого раціону ряд продуктів.
Бобові. Боби повні клітковини, вітамінів та мінералів, таких як магній та калій.
Вони також багаті на білок і містять мало насичених жирів, що робить їх відмінною альтернативою багатьом видам м’яса і здоровим вибором для тих, хто має діабет.
Якщо ви купуєте консервовані бобові, переконайтесь, що у складі немає солі.
Темна листова зелень — один із найкращих продуктів для покращення здоров’я.
Незалежно від того, чи віддаєте перевагу капусті, шпинату або руколу, у кожному з цих продуктів міститься безліч вітамінів і мінералів, таких як вітаміни А, С, Е і К, залізо, кальцій і калій.
Цитрусові багаті на вітамін С, не кажучи вже про клітковину, фолієву кислоту і калію.
Деякі дослідження показали, що вітамін С може знижувати рівень цукру в крові натще, а також рівень тригліцеридів, холестерину та запалення. Він може навіть покращити резистентність.