Такого несподіваного висновку дійшли дослідники з Канади. За їхніми даними, нестача жирних кислот Омега-3 скорочує тривалість життя навіть більше, ніж шкідливі звички.
Вчені дійшли висновку, що й людина не вживає регулярно жирну рибу, його тривалість життя може скоротитися більше, ніж під час куріння. Тому дослідники з Канади закликали всіх запровадити цей продукт у свій раціон, пише Гламур.
На думку вчених, нестача жирних кислот Омега-3 у дієті скорочує тривалість життя сильніше, ніж куріння. Дослідження показало, що якщо шкідлива звичка, пов’язана з тютюном, скорочує тривалість життя, в середньому, на 4 роки, то відсутність у раціоні достатньої кількості жирних кислот, що зустрічаються у таких видах риби, як форель чи оселедець, зменшує її на 5 років.
Медики зазначають, що жирні кислоти відомі своїм корисним впливом на серці, вони також скорочують кількість згустків крові. Якщо в організмі людини відзначається рівень цих жирних кислот від 8% і вище, він вважається хорошим, середнім — від 4% до 8%, а низьким — менше 4%.
Автори дослідження зазначають, що в Японії, де середньостатистичний рівень жирних кислот Омега-3 у населення значно вищий за 8%, очікувана тривалість життя на 5 років більша, ніж навіть у США. А там рівень кислот Омега-3 у середньої людини нижчий за 5%.