Квасоля входить в раціон людей у багатьох країнах світу. Лікар з США Люсія Гарсіа розповіла, кому категорично не можна їсти даний продукт.
Вчені дано підтвердили користь продукту і його харчову цінність, але також ними виявлені і побічні ефекти в деяких випадках. Квасоля містить в своєму складі велику кількість пуринів. У 100 грамах є близько 150-150 міліграмів даних речовин.
Вони можуть привести до погіршення самопочуття, викликаючи фавізм. Цей генетичний недуга спровокований відсутністю в організмі глюкозо-6-фосфатдегідрогеназа (G-6-PD).
Ті, у кого хвороба діагностована, повинні виключити квасоля з власного раціону. Її забороняється вживати в будь-якому вигляді, в тому числі і вареному. Той, хто порушить рекомендації, про які розповіла лікар Люсія Гарсіа, можуть зіткнутися з серйозними наслідками.
Вжив квасоля людина може відчути запаморочення, а його шкіра стане блідою. Також можливе підвищення температури на 0,5-1,5 градуса. В такому випадку проявляється озноб.
Не виключені нудота, блювота, проблеми зі шлунком і діарея. У важких випадках можливі ниркова недостатність, слабкий пульс, шок і кома. З обережністю потрібно вживати бобові людям з подагрою.