Давно не секрет, що овочі – джерело вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин, що підтримують здоров’я організму.
Кожен із овочів має свої корисні властивості.
Дієтологи радять звернути особливу увагу на огірок, часто недооцінюють його, не усвідомлюючи, наскільки він може бути корисним. Відомо, що цей хрусткий овоч містить у собі вітаміни А, С, В, Е, К, а також калій, фосфор, кальцій, магній, нікотинову кислоту та тіамін. Вони зміцнюють імунну систему, покращують зовнішній вигляд шкіри, покращують згортання крові та знижують рівень цукру.
Через те, що огірок на 96% складається з води, його рекомендують вживати у спекотні дні, щоб уникнути зневоднення організму. Але це не всі переваги овочів. Огірок має сечогінну дію, тому його варто вживати при захворюваннях нирок та інфекціях сечовивідних шляхів.
Цей овоч ефективно виводить з організму токсини та покращує обмін речовин. Крім цього, огірок багатий на антиоксиданти, які захищають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів, запобігаючи цим небезпечним процесам в організмі.