Вчені трьох країн провели наукове дослідження, за результатами якого дійшли висновку, що кориця покращує контроль цукру в крові та здатна запобігти розвитку діабету другого типу у людей із переддіабетним станом.
Робота проводилася під егідою Ендокринного товариства за підтримки Міністерства охорони здоров'я Південної Кореї.
Авторами радомізованого клінічного дослідження стали фахівці із США, ФРН та Південної Кореї. Участь у ньому взяли понад 50 осіб зі схильністю до діабету.
Протягом 12 тижнів добровольці отримували по капсулі кориці 500 мг або плацебо. Виявилося, що прянощі знижують показник глюкози в крові у разі прийому натще і допомагають організму реагувати на вуглеводи, зменшуючи загрозу виникнення переддіабету. При цьому корицю учасники переносили добре, жодних побічних ефектів у них не було.
Вчені мають намір продовжити дослідження у цьому напрямі, оскільки проміжні результати показали добрий результат. Фахівці дійшли висновку, що кориця у разі регулярного вживання справді згодом знижує загрозу розвитку діабету.
У США, за оцінками фахівців, проживає близько 90 мільйонів людей із переддіабетом. Він проявляється тим, що рівень цукру постійно перевищує межі норми.
Цей стан часто стимулює розвиток діабету другого типу, який небезпечний масою ускладнень.