Фонд Серця у Новій Зеландії опублікував рекомендації щодо вживання червоного м’яса та курки.
Головний радник фонду з питань харчування Дейв Монро нагадав, що раніші дослідження говорять про шкоду вживання великої кількості червоного м’яса.
Однак у невеликих пропорціях може стати частиною здорової дієти. За результатами дослідження, вживання менше 350 г необробленого червоного м’яса на тиждень знижує ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту, зазначають фахівці.
Однак кожні додаткові 100 грамів цього продукту в день, що перевищують рекомендований рівень, пов'язані з підвищенням ризику інсульту на 12%.
Для серця можуть бути корисними і білкові «замінники» червоного м'яса: нут, соя, горіхи. Вони сприяють зниженню рівня холестерину.