Усім давно відомо, що кава у великій кількості шкодить організму, тому вживати її потрібно в міру, а найкраще з корисними добавками. Кардіолог Леонард П’янко розповів, як можна покращити улюблений напій.
Лікар зазначив, що кава — один із найсмачніших напоїв у світі, і попри те, що навколо неї ходить безліч суперечок, вона не втрачає своєї популярності.
В помірній кількості кава сприятливо впливає на організм через те, що містить антиоксидантні речовини, здатні зменшувати запальні процеси в організмі.
Дослідження довели, що при вживанні кави знижується ризик розвитку раку печінки та товстої кишки, а також хвороби Паркінсона та Альцгеймера.
Кофеїн, що міститься в напої, допомагає запобігти утворенню амілоїдних бляшок і нейрофібрилярних клубків у мозку.
Також кардіолог зазначив, що в каву краще не додавати багато вершків і цукру, тому що вони зводять нанівець всю його користь. Віддайте перевагу несолодкому молоку, а також кориці, мускатному горіху, кардамону, куркумі та імбиру.
Ці продукти багаті на вітаміни та цінні речовини, які допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, нормалізують тиск, покращують кровообіг та зміцнюють імунну систему.
Ці спеції мають великий спектр корисних властивостей, тому лише покращують каву і надають їй неповторного смаку.