Американські дерматологи, а також фахівці у галузі здорового харчування виділили п’ять продуктів, які необхідно уникати після 30 років – особливо жінкам.
“У міру того, як змінюється вік, змінюється і наш метаболізм. З роками нам потрібно менше калорій, але більше поживних речовин, які братимуть участь у боротьбі з хворобами та, звичайно, старінням. Іншими словами, список наших покупок у супермаркеті має змінюватись також часто, як і наш вік”, – каже відомий дієтолог Енні Кей.
Білий хліб та цукор
Після 30 років дієтологи рекомендують скоротити вживання цукру, що сприяє запальним процесам, а також шкодить нашій шкірі, негативно впливаючи на її гнучкість. Крім того, слід обмежити споживання білого хліба, який не несе користі для організму.
Дієтичні напої
Дієтологи продовжують наполягати, що дієтичні напої вкрай шкідливі здоров’ю. Так, дієтолог та шеф-кухар Трісія Вільямс стверджує, що вважає саме дієтичні напої головним ворогом жінки після 30 років. “Найголовніший наш ворог – дієтичні напої.
Крім того, що вони викликають рак, вони змушують наш організм відчувати жахливий стрес, викликаний тим, що, вживаючи такий напій, наш мозок сприймає його як солодкий, а потім виробляє інсулін, щоб метаболізувати цукор , якого насправді немає! Це, у свою чергу, справжня катастрофа для нашого організму”, – каже вона.
Приправи та соуси
Не лише цукор негативно впливає на еластичність шкіри та наше здоров’я. Дієтологи та дерматологи також наполегливо рекомендують виключити споживання соусів – таких, як кетчуп та майонез, а також з обережністю ставитись до вибору приправ.
Готові кондитерські вироби
Лос-Анджелесський експерт зі здорового харчування Софі Джаффе радить повністю виключити магазинні кондитерські вироби, в яких містяться транс-жири та нуль користі. “Дешеві чіпси та тістечка лише зменшують засвоєння вітамінів і гальмують роботу травної системи”, – переконана вона.